Μπεκρη Μεζέ

Υλικά:
  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια μικρά
  • 3 μπαχάρια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 5 ντομάτες φρέσκες τριμμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μπολ βάζετε το κρέας, το κρασί, τη μουστάρδα, το μισό λάδι και όλα τα μπαχαρικά, το σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για μια νύχτα.
  2. Την άλλη μέρα, βάζετε το υπόλοιπο λάδι σε μια κατσαρόλα και όταν κάψει, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφρά.
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε το κρέας με το ζουμί του.
  4. Τέλος προσθέτετε τη ντομάτα και 2 ποτήρια νερό.
  5. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, την αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες περίπου ή μέχρι να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του.




Σχόλια