Υλικά (4 άτομα)
Εκτέλεση
- 4 φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε λωρίδες
- ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
- 1 κ.γ. αποξηραμένο ή φρέσκο θυμάρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. ανάμεικτη σαλάτα (χρησιμοποιήσαμε μαρούλι και ρόκα, δοκιμάστε και σπανάκι)
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- μερικές μαύρες ελιές, κομμένες
Εκτέλεση
- Βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλο σ' ένα μπολ, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι, αρκετό πιπέρι και αλάτι, και ανακατέψτε καλά.
- Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σ' ένα τηγάνι και ξεκινήστε το τηγάνισμα του κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά, για 8-10 λεπτά.
- Στο εν τω μεταξύ, προσθέστε τη σαλάτα σας και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σ' ένα μπολ για σαλάτα.
- Προσθέστε το σκόρδο και τις ελιές στο τηγάνι με το κοτόπουλο, και τηγανίστε για ακόμη ένα λεπτό.
- Βγάλτε το κοτόπουλο, τοποθετήστε το στη σαλάτα σας και στη συνέχεια προσθέστε στο τηγάνι, εκτός φωτιάς πλέον, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
- Ξυστέ λίγο τον πάτο του τηγανιού, και περιχύσετε αυτή την σάλτσα πάνω από τη σαλάτα σας.
Σχόλια