Υλικά:
- 1 ½ κιλό αλεύρι
- 250 γραμ. βούτυρο - Βιτάμ
- ½ κιλό ζάχαρη
- ½ γάλα εβαπορέ Νουνού
- 1 φακελάκι μαχλέπι
- 1 φακελάκι μαστίχα
- 7 αβγά
- 220 γραμ. μαγιά φρέσκια
- σουσάμι
- αμύγδαλο
- Βάζουμε σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ ή λεκάνη το αλεύρι και ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση.
- Ρίχνουμε γύρω από το αλεύρι και την ζάχαρη.
- Βάζουμε και ζεσταίνουμε 2 ποτήρια νερό και λιώνουμε εκεί μέσα την μαγιά τόσο όσο να το δέχονται τα χέρια (πρέπει όλα τα υλικά να είναι ζεστά).
- Ζεσταίνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το βούτυρο να είναι λιωμένο, το γάλα χλιαρό και χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά αρκετά μέχρι να ασπρίσουν.
- Καβουρντίζουμε το μαχλέπι μέχρι να μυρίσει και το κοπανάμε λίγο.
- Επίσης, κοπανάμε στο γουδοχέρι την μαστίχα με μια κουταλιά από το αλεύρι μας.
- Αρχίζουμε το ζύμωμα.
- Αφού ρίξουμε μετά το αλεύρι και την ζάχαρη, τη μαγιά λιωμένη με το νερό, τα αβγά, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το γάλα.
- Έχουμε αφήσει για το τέλος το βούτυρο.
- Αφού ζυμώσουμε γύρω στα 15 λεπτά το μείγμα, ρίχνουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο.
- Μόλις ολοκληρωθεί το ζύμωμα, σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνεται τη ζύμη σε μέρος ζεστό στην κουζίνα σας, πάνω από μια ώρα μέχρι να φουσκώσει.
- Σε καλά βουτυρωμένα ταψιά βάζετε αρκετό από το μείγμα και το απλώνετε.
- Βάζετε επάνω αβγό, πασπαλίζετε με σουσάμι και αμύγδαλο ψιλοκομμένο και το βάζετε στο φούρνο (με αέρα) για 40-50 λεπτά στους 180.
Σχόλια