Υλικά:
- 1 μεγάλο λάχανο
- 1,5 ποτήρι νερού πλιγούρι
- 1,5 ποτήρι ζεστό νερό
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 ποτήρι καρότο τριμμένο στο τρίφτη (2-3 καρότα)
- 2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες στο χέρι
- 1/2 μάτσο άνηθο
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κύμινο
- και λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
- Ζεματάτε το λάχανο και το αφήνετε να κρυώσει.
- Βάζετε το πλιγούρι σ ένα μπολ με ενάμιση ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνετε να μουσκέψει.
- Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε και το ξερό κρεμμύδι.
- Ψιλοκόβετε τον άνηθο.
- Σ ένα τηγάνι βάζετε τα τριμμένα κρεμμυδάκια, ξερά και φρέσκα ,και τον άνηθο και τα σοτάρετε με ένα ποτήρι λάδι.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το πλιγούρι που εν τω μεταξύ έχει πιει όλα τα υγρά του, το τριμμένο καρότο και τη ντομάτα.
- Τα αφήνετε να ψηθούν για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτετε το αλάτι το πιπέρι το κύμινο, και μοσχοκάρυδο.
- Στο τέλος προσθέτετε δύο ποτήρια νερό. Ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε μέχρι να πιούν τα υγρά. .
- Σένα ταψί ορθογώνιο 45 εκ. στρώνετε 2 σειρές από φύλλα από το ζεματισμένο λάχανο αφού τους έχετε κόψει τα χονδρά κοτσάνια και τα έχετε αλατίσει ελαφρά.
- Από πάνω στρώνετε τη γέμιση.
- Στη συνέχεια στρώνετε άλλη μία σειρά φύλλων λάχανου , και συνεχίζετε με γέμιση.
- Σκεπάζετε το παστίτσιο με φύλλα λάχανου μέχρι να καλυφθεί καλά η γέμιση.
- Αλατίζετε ρίχνετε 1 περίπου φλιτζάνι λάδι στο ταψί καθώς και ένα ποτήρι νερό.
- Ψήνετε στους 180ο για μία ώρα και ένα τέταρτο.
- Μπορείτε να το σερβίρετε με σταγόνες χυμού λεμονιού.
Σχόλια