Υλικά για την γέμιση:
Εκτέλεση:
- 1/2 κιλό ρύζι για πιλάφι
- 1 ποτήρι σταφίδες
- αλατοπίπερο, λίγο μπαχάρι
- 2 κουταλιές κανέλα
- 1 πρέζα γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τις ματιές με λενόνι και με πορτοκάλια, καλά καλά, να μην μυρίζουν, στο τέλος τις τρίβουμε με το αλάτι και τις ξεπλένουμε και μετά τις γεμίζουμε.
- Βράζουμε και ψιλοκόβουμε την καρύδα του χοίρου και την ρίχνουμε στη γέμιση.
- Εάν θέλουμε να γεμίσουμε πολλές, φτιάχνουμε περισσότερη γέμιση και γεμίζουμε τις ματιές, δένουμε τις άκρες για να μην αδειάσουν και τις βράζουμε σε μπόλικο νερό προσέχοντας να μην ανοίξουν.
- Μετά τις βγάζουμε, αλείφουμε ένα ταψί με λίγο από το λίπος που βράσανε οι ματιές, τις στρώνουμε σε ένα ταψί σειρά-σειρά και τις ψήνουμε να ροδίσουν.
Σχόλια