Ματιές χοιρινές- Καρυστινός μεζές

Υλικά για την γέμιση:
  • 1/2 κιλό ρύζι για πιλάφι
  • 1 ποτήρι σταφίδες
  • αλατοπίπερο, λίγο μπαχάρι
  • 2 κουταλιές κανέλα
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο

Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε τις ματιές με λενόνι και με πορτοκάλια, καλά καλά, να μην μυρίζουν, στο τέλος τις τρίβουμε με το αλάτι και τις ξεπλένουμε και μετά τις γεμίζουμε.
  2. Βράζουμε και ψιλοκόβουμε την καρύδα του χοίρου και την ρίχνουμε στη γέμιση. 
  3. Εάν θέλουμε να γεμίσουμε πολλές, φτιάχνουμε περισσότερη γέμιση και γεμίζουμε τις ματιές, δένουμε τις άκρες για να μην αδειάσουν και τις βράζουμε σε μπόλικο νερό προσέχοντας να μην ανοίξουν.
  4. Μετά τις βγάζουμε, αλείφουμε ένα ταψί με λίγο από το λίπος που βράσανε οι ματιές, τις στρώνουμε σε ένα ταψί σειρά-σειρά και τις ψήνουμε να ροδίσουν.




Σχόλια