Γλυκό κουταλιού Κυδώνι

Υλικά:
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 750 γρ. κυδώνι
  • 1 κ.γ. ξινό
  • 150 γρ. γλυκόζη

Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
  2. Έπειτα, καθαρίζουμε και τρίβουμε το κυδώνι σε τρίφτη κυδωνιού.
  3. Τέλος, ρίχνουμε το τριμμένο κυδώνι στο σιρόπι μας και το αφήνουμε να βράσει, ώσπου να δέσει, για περίπου 20' σε δυνατή φωτιά προσθέτοντας, πριν κατεβάσουμε το γλυκό από τη φωτιά, το ξινό με τη γλυκόζη.
  4. Έπειτα, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη φωτιά.
  5. Μισή ώρα μετά, και εφόσον κρυώσει, αδειάζουμε το γλυκό μας σε γυάλινα βαζάκια.





Σχόλια