Γλυκό κουταλιού Καρπούζι

Υλικά:
  • 1 καρπούζι 6 κιλά περίπου
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 2 κ.σ. λεμόντοζο (ξινό)
  • ½ φλυτζάνι του καφέ λεμόνι
  • λίγα φύλλα σμύρνο (αρμπαρόριζα)

Εκτέλεση:
  1. Κόβουμε το καρπούζι σε φέτες, αφαιρούμε το κόκκινο και το εξωτερικό πράσινο μέρος από τις φέτες.
  2. Στη συνέχεια τρίβουμε στον τρίφτη τη φλούδα που έχει μείνει από το καθάρισμα. Επαναλαμβάνουμε έως ότου συμπληρώσουμε 1 ½ κιλό.
  3. Τοποθετούμε το τριμμένο καρπούζι σε μια λεκάνη με νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει το ξινό (να το σκεπάζει) για ½ ώρα.
  4. Αφού το βγάλουμε και το στραγγίσουμε, ετοιμάζουμε την κατσαρόλα για να το δέσουμε.
  5. Βάζουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά στη συνέχεια ρίχνουμε και τη ζάχαρη.
  6. Αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε και το καρπούζι και ανακατεύουμε έως ότου δέσει το γλυκό.
  7. Προς το τέλος ρίχνουμε και το λεμόνι.
  8. Όταν τελειώσουμε βάζουμε στο γλυκό 2-3 φύλλα αρμπαρόριζα, αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.



Σχόλια