Υλικά:
Εκτέλεση:
- 1 καρπούζι 6 κιλά περίπου
- 2 κιλά ζάχαρη
- 2 κ.σ. λεμόντοζο (ξινό)
- ½ φλυτζάνι του καφέ λεμόνι
- λίγα φύλλα σμύρνο (αρμπαρόριζα)
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το καρπούζι σε φέτες, αφαιρούμε το κόκκινο και το εξωτερικό πράσινο μέρος από τις φέτες.
- Στη συνέχεια τρίβουμε στον τρίφτη τη φλούδα που έχει μείνει από το καθάρισμα. Επαναλαμβάνουμε έως ότου συμπληρώσουμε 1 ½ κιλό.
- Τοποθετούμε το τριμμένο καρπούζι σε μια λεκάνη με νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει το ξινό (να το σκεπάζει) για ½ ώρα.
- Αφού το βγάλουμε και το στραγγίσουμε, ετοιμάζουμε την κατσαρόλα για να το δέσουμε.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά στη συνέχεια ρίχνουμε και τη ζάχαρη.
- Αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε και το καρπούζι και ανακατεύουμε έως ότου δέσει το γλυκό.
- Προς το τέλος ρίχνουμε και το λεμόνι.
- Όταν τελειώσουμε βάζουμε στο γλυκό 2-3 φύλλα αρμπαρόριζα, αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Σχόλια