Υλικά:
Εκτέλεση:
- 8 μικρές μελιτζάνες φλάσκες ή μεγάλες τσακώνικες
- 2 κιλά κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες ώριμες περασμένες από τον τρίφτη
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγα φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο
- 4 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 2 κ.σ. μαύρες σταφίδες
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Aφαιρούμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε βαθιά κατά μήκος.
- Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε βαθύ τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν και τις αφήνουμε να σταθούν πάνω σε μπόλικο χαρτί κουζίνας ή μέσα στο σουρωτήρι.
- Αχνίζουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα για πέντε λεπτά και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι σχεδόν να καραμελώσουν και να ξανθύνουν.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το αλατοπίπερο και αφήνουμε τη γέμιση να βράσει μέχρι να μείνει με το λάδι της.
- Στο τέλος προσθέτουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες.
- Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψάκι και με δύο πιρούνια φαρδαίνουμαι το άνοιγμα τους.
- Bάζουμε μπόλικη από τη γέμιση μέσα σε κάθε μελιτζάνα, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και φουρνίζουμε για περίπου μισή ώρα.
Σχόλια