Κεφτέδες με κολοκυθοανθούς Καρύστου

Υλικά:
  • 20 κολοκυθοανθούς
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 2 πατάτες βραστές ή ωμές τριμμένες στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
  • 1 μελιτζάνα τριμμένη στο μούλτι, τη βάζουμε στο μούλτι και τη στραγγίζουμε μετά πολύ καλά
  • λίγο αλάτι και πιπέρι, εάν θέλουμε και λίγο σκόρδο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι, 4-5 κουταλιές μυζήθρα βαρελίσια

Εκτέλεση:

  1. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και στο ζύμωμα ρίχνουμε λίγο αλεύρι, για να σφίξει η ζύμη το κανονίζουμε με το μάτι.
  2. Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό σπορέλαιο να κάψει μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι τους κεφτέδες. 
  3. Αφού ροδίσουν απ' τη μία πλευρά, γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη. 
  4. Εάν θέλουμε πριν το ψήσιμο, τους αλευρώνουμε.
  5. Όποιο υλικό δεν μας αρέσει το αφαιρούμε




Σχόλια