Για την κρέμα:
Για το κάψιμο:
Στην Πόλη, έπηζαν και έκαιγαν την κρέμα σε παραλληλόγραμμο ταψί, την έκοβαν σε τετράγωνα κομμάτια και τα τύλιγαν σε ρολά.
- 2 λίτρα (8 κούπες) γάλα
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα ρυζάλευρο ή νισεστέ
- 1/4 κούπας ανθόνερο
Για το κάψιμο:
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- έξτρα ανθόνερο για το σερβίρισμα
- Σε 1 κούπα γάλα διαλύστε το ρυζάλευρο.
- Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και ανακατέψτε επάνω σε μέτρια φωτιά ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, κατεβάστε το από τη φωτιά, ρίξτε το διαλυμένο ρυζάλευρο ανακατεύοντας ζωηρά και ξαναβάλτε το στη φωτιά.
- Ανακατέψτε το ώσπου να γίνει πηχτή κρέμα. Κατεβάστε την από τη φωτιά κι ανατεύοντας ζωηρά, προσθέστε λίγο λίγο το ανθόνερο, ώσπου να ενσωματωθεί στην κρέμα.
- Βουτυρώστε ελαφρά ένα βαθουλό τηγάνι με άνοιγμα 25 εκ. και πασπαλίστε το με τις 2 κουταλιές ζάχαρη.
- Αδειάστε μέσα την κρέμα προσεκτικά.
- Βάλτε το τηγάνι επάνω σε χαμηλή φωτιά για 40', γυρίζοντάς το κατά διαστήματα, ώστε η κρέμα να καίγεται ομοιόμορφα.
- Η κρέμα δεν πρέπει να βράζει.
- Άλλος εναλλακτικός τρόπος είναι να κάψετε στο τηγάνι ένα λεπτό στρώμα κρέμας και να ρίξετε επάνω την υπόλοιπη.
- Κατεβάστε την από τη φωτιά, αφήστε τη να κρυώσει και βάλτε τη στο ψυγείο να σταθεί 3-4 ώρες.
Στην Πόλη, έπηζαν και έκαιγαν την κρέμα σε παραλληλόγραμμο ταψί, την έκοβαν σε τετράγωνα κομμάτια και τα τύλιγαν σε ρολά.
Σχόλια