Υλικά:
Εκτέλεση:
- Λάχανο κομμένο όπως στη λαχανοσαλάτα
- Καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- Σέλινο χοντροκομμένο, βλαστούς και φύλλα
- Πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης κομμένη ζυλιέν
- Λίγη καυτερή πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη
- ελάχιστο σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε λεκάνη, τα πασπαλίζουμε με αλάτι χοντρό και τα τρίβουμε με τις παλάμες να μαραθούν.
- Το βάζουμε σε δοχείο γυάλινο, πυρέξ ή πλαστικό και το περιχύνουμε με καλό κρασόξιδο.
- Τρώγεται αμέσως, αλλά είναι καλύτερη μετά από 2-3 μέρες.
- Αν πρόκειται να την κρατήσετε για πολλές μέρες, ρίξτε στο τάμπερ νερό μέχρι να σκεπαστεί η σαλάτα και βάλτε την στο ψυγείο.
- Την βγάζετε, την στραγγίζετε (σφίχνοντάς την στη χούφτα σας) και την βάζετε στο πιάτο.
- Σερβίρετε, περιχύνοντάς την μόνο με ελαιόλαδο.
Σχόλια