Πολίτικη σαλάτα Θεσσαλονίκης

Υλικά:
  • Λάχανο κομμένο όπως στη λαχανοσαλάτα
  • Καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • Σέλινο χοντροκομμένο, βλαστούς και φύλλα
  • Πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης κομμένη ζυλιέν
  • Λίγη καυτερή πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη
  • ελάχιστο σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε λεκάνη, τα πασπαλίζουμε με αλάτι χοντρό και τα τρίβουμε με τις παλάμες να μαραθούν.
  2. Το βάζουμε σε δοχείο γυάλινο, πυρέξ ή πλαστικό και το περιχύνουμε με καλό κρασόξιδο.
  3. Τρώγεται αμέσως, αλλά είναι καλύτερη μετά από 2-3 μέρες. 
  4. Αν πρόκειται να την κρατήσετε για πολλές μέρες, ρίξτε στο τάμπερ νερό μέχρι να σκεπαστεί η σαλάτα και βάλτε την στο ψυγείο.
  5. Την βγάζετε, την στραγγίζετε (σφίχνοντάς την στη χούφτα σας) και την βάζετε στο πιάτο.
  6. Σερβίρετε, περιχύνοντάς την μόνο με ελαιόλαδο.




Σχόλια