Υλικά :
- 1/2 κιλό αθερίνα
- 5-6 κουταλιές αλεύρι
- 1 κρεμμύδι ξυσμένο
- 1 ασπράδι αυγού
- λίγη σόδα
- αλατοπίπερο
- Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά την αθερίνα.
- Προσθέτουμε στο αλεύρι τα άλλα υλικά και όσο νερό χρειασθεί, για να γίνει χυλός.
- Ανακατεύουμε καλά το χυλό με τον αθερίνα.
- Βάζουμε στο τηγάνι μπόλικο λάδι να κάψει.
- Παίρνουμε μια-μια κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε, γυρίζοντας και από τις δύο μεριές.
Σχόλια