Κολοκυθόπιτα αλμυρή

Υλικά:
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3/4 φλ.λάδι
  • 1/2 φλ.τσαγιού ρύζι
  • μαϊντανό
  • άνηθο
  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 2-3 πατάτες
  • 1-2 κ.γ. κανέλα-αλάτι-πιπέρι
  • 1 πακέτο σφολιάτας

Εκτέλεση:
  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα 3/4 λάδι, το κρεμμύδι, το ρύζι, το μαϊντανό και τον άνηθο (ο μαϊντανός και ο άνηθος να είναι ψιλοκομμένα) και τα κολοκυθάκια και τις πατάτες (οι πατάτες και τα κολοκυθάκια να είναι τριμμένα). 
  2. Αφήνουμε να μισοψηθουν.
  3. Προσθέτουμε την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. 
  4. Βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί 1 φύλλο σφολιάτας λαδωμένο. 
  5. Ρίχνουμε τη γέμιση και βάζουμε από πάνω 2 φύλλα λαδωμένα. 
  6. Χαράζουμε την πίτα και την ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.



Σχόλια