Κολοκυθοανθοί Γεμιστοί

Υλικά:
  • 12 μεγάλοι ανθοί κολοκυθιών
  • 12 κ.σ. ρύζι γλασέ
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 1/2 ποτηράκι νερό
  • μαϊντανό
  • δυόσμο
  • μάραθο
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
Εκτέλεση:
  1. Αφαιρέστε το κοτσάνι που έχουν οι κολοκυθοανθοί και πλύνετε τους καλά.
  2. Ψιλοκόψτε σε ένα μπολ τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το δυόσμο, το μάραθο και τις ντομάτες.
  3. Προσθέστε το λάδι, αλάτι και πιπέρι, το ρύζι και ανακατέψτε καλά. 
  4. Ρίξτε στο μίγμα το νερό.
  5. Γεμίστε με το μίγμα τους ανθούς και τοποθετήστε τους σε πυρίμαχο σκεύος, κλείνοντας το άνοιγμα τους.
  6. Ρίξτε και ένα ποτήρι νερό.
  7. Ψήστε τους στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.


Σχόλια