Υλικά:
Σιρόπι:
- 2 φλ.τσαγιού σιμιγδάλι
- 1 1/2 φλ.τσαγιού αλεύρι
- 1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού Βιτάμ
- 5 αυγά
- 2 βανίλιες
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα
Σιρόπι:
- 3 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 3 φλ. τσαγιού νερό
- Ανακατέψτε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη σόδα, τις βανίλιες και το μπέικιν.
- Χτυπάτε καλά τους κρόκους των αυγών, ανακατέψτε τους με τη ζάχαρη και εν συνεχεία με το βούτυρο.
- Χτυπάτε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και ρίχνετε εναλλάξ λίγη μαρέγκα και λίγο αλεύρι στο βούτυρο.
- Αδειάστε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε το σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
- Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά ξαφρίζοντας συνεχώς.
- Όταν μισοκρυώσει το ραβανί, το περιχύνουμε από πάνω.
Σχόλια