Ραβανί με σιμιγδάλι

Υλικά:
  • 2 φλ.τσαγιού σιμιγδάλι
  • 1 1/2 φλ.τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού Βιτάμ
  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα

Σιρόπι:
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 φλ. τσαγιού νερό
Εκτέλεση:
  1. Ανακατέψτε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη σόδα, τις βανίλιες και το μπέικιν. 
  2. Χτυπάτε καλά τους κρόκους των αυγών, ανακατέψτε τους με τη ζάχαρη και εν συνεχεία με το βούτυρο.
  3. Χτυπάτε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και ρίχνετε εναλλάξ λίγη μαρέγκα και λίγο αλεύρι στο βούτυρο. 
  4. Αδειάστε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε το σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
  5. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά ξαφρίζοντας συνεχώς. 
  6. Όταν μισοκρυώσει το ραβανί, το περιχύνουμε από πάνω.




Σχόλια