Παραδοσιακή μαγεριά Κώς

Υλικά:
  • 100 γραμ. νισεστές ή κορν φλάουρ
  • 3 κούπες νερό
  • 2 κούπες μέλι
  • λίγη κανέλα
  • χοντροκομμένα καρύδια
Εκτέλεση:
  1. Θα βάλετε σε μια κατσαρόλα το νισεστέ ή το κορν φλάουρ, το νερό και το μέλι και θα ανακατέψετε καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά όσο πιο πολύ γίνεται.
  2. Τοποθετήστε την κατσαρόλα στη φωτιά (όχι πολύ δυνατή), ανακατεύοντας συνεχώς και όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει για τα καλά, αφήστε το για 3-4 λεπτά ακόμη, και γίνει μια παχύρρευστη κρέμα, το κατεβάζετε και το μοιράζετε σε 3-4 πιάτα.
  3. Πασπαλίστε με κανέλα και ρίξτε μπόλικα χοντροκομμένα καρύδια.
  4. Όταν κρυώσει (φυσικά έξω από το ψυγείο), κόψτε την σε κομμάτια.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στο ανακάτεμα λίγες σταγόνες ούζο ή ανθόνερο. Δίνει ωραία ανάλαφρη μυρωδιά και γεύση.

Σχόλια