Κόκορας κρασάτος, νότιας Εύβοιας

Υλικά:
  • 1-1/2 κιλό κόκορας χωριάτικος
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλατοπίπερο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 φλυτζάνια λάδι
  • 2 κουταλιές κονιάκ

Εκτέλεση:
  1. Τεμαχίζουμε τον κόκορα τον αλευρώνουμε ελαφρά και τον ροδίζουμε με το λάδι μέσα σε πλατιά κατσαρόλα
  2. Mετά τον σβήνουμε με κονιάκ, 
  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε 3 ποτήρια κόκκινο κρασί και τα υπόλοιπα υλικά και κλείνουμε τη χύτρα.
  4. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα λίγο κρασί 
  5. Και αφού βράσει, αφήνουμε ανοιχτή τη χύτρα για λίγο, ώστε να μελώσει η σάλτσα.




Σχόλια