Υλικά:
Εκτέλεση:
- 1-1/2 κιλό κόκορας χωριάτικος
- 3 σκελίδες σκόρδο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλατοπίπερο
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 φλυτζάνια λάδι
- 2 κουταλιές κονιάκ
Εκτέλεση:
- Τεμαχίζουμε τον κόκορα τον αλευρώνουμε ελαφρά και τον ροδίζουμε με το λάδι μέσα σε πλατιά κατσαρόλα
- Mετά τον σβήνουμε με κονιάκ,
- Στην συνέχεια ρίχνουμε 3 ποτήρια κόκκινο κρασί και τα υπόλοιπα υλικά και κλείνουμε τη χύτρα.
- Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα λίγο κρασί
- Και αφού βράσει, αφήνουμε ανοιχτή τη χύτρα για λίγο, ώστε να μελώσει η σάλτσα.
Σχόλια