Υλικά:
- 1/2 κιλό φύλλα μπακλαβά
- 6 ποτηριά γάλα.
- 12 κουταλιές σούπας καστερ / κορν φλάουρ
- 18 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο.
- λίγο ακόμα βούτυρο, καβάτζα για το πασάλειμα των φύλλων.
- 4-5 αυγά
- λίγο κανέλα
- κανέλα και άχνη για στόλισμα
- Ζεσταίνουμε 5 ποτηριά γάλα στην κατσαρόλα. Το γάλα δεν πρέπει να βράσει και αφρίσει.
- Στο άλλο το ποτήρι διαλύουμε καλά την κάστερ.
- Σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά. (ασπράδι & κρόκο).
- Μόλις ζεσταθεί το γάλα το βγάζουμε από τη φωτιά.
- Βάζουμε το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βάζουμε την κανέλα.
- Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε με προσοχή τα χτυπημένα αυγά σιγά σιγά και ανακατεύουμε συνεχεία μην γίνουν ομελέτα.
- Το έχουμε σε αισχρά χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
- Βουτυρώνουμε το ταψί. Βάζουμε ένα φύλλο. Το βουτυρώνουμε.
- Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να έχουμε 4 βουτυρωμένα φύλλα.
- Βάζουμε την κρέμα.
- Βάζουμε άλλα 4 βουτυρωμένα φύλλα.
- Το βάζουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει το πάνω φύλλο.
- Το βγάζουμε και ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη και την κανέλα