Μπουγάτσα - Κρέμα Θεσσαλονίκης

Υλικά:
  •     1/2 κιλό φύλλα μπακλαβά
  •     6 ποτηριά γάλα.
  •     12 κουταλιές σούπας καστερ / κορν φλάουρ
  •     18 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  •     2 κουταλιές σούπας βούτυρο.
  •     λίγο ακόμα βούτυρο, καβάτζα για το πασάλειμα των φύλλων.
  •     4-5 αυγά
  •     λίγο κανέλα
  •     κανέλα και άχνη για στόλισμα
Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε 5 ποτηριά γάλα στην κατσαρόλα. Το γάλα δεν πρέπει να βράσει και αφρίσει.
  2. Στο άλλο το ποτήρι διαλύουμε καλά την κάστερ.
  3. Σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά. (ασπράδι & κρόκο).
  4. Μόλις ζεσταθεί το γάλα το βγάζουμε από τη φωτιά.
  5. Βάζουμε το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Βάζουμε την κανέλα.
  7. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  8. Ρίχνουμε με προσοχή τα χτυπημένα αυγά σιγά σιγά και ανακατεύουμε συνεχεία μην γίνουν ομελέτα.
  9. Το έχουμε σε αισχρά χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
  10. Βουτυρώνουμε το ταψί. Βάζουμε ένα φύλλο. Το βουτυρώνουμε.
  11. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να έχουμε 4 βουτυρωμένα φύλλα.
  12. Βάζουμε την κρέμα.
  13. Βάζουμε άλλα 4 βουτυρωμένα φύλλα.
  14. Το βάζουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει το πάνω φύλλο.
  15. Το βγάζουμε και ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη και την κανέλα