Υλικά (για 2 κανονικές μερίδες):
- 250 γραμ. κιμά (Το μυστικό στο γιαουρτλού είναι να περάσουμε τον κιμά πολλές φορές από την μηχανή που τον κόβει)
- πού λίγο ελαιόλαδο
- 3-4 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- μισό ποτήρι του νερού κρασί
- πουρέ ντομάτας φρέσκο ή κονσέρβα (εγώ, η τυχερή, βάζω απ' αυτόν που φτιάχνει η μανούλα η καλή κάθε καλοκαίρι)
- γιαούρτι στραγγιστό (περίπου 2 κεσεδάκια) και λιγότερο γιαούρτι αγελάδος (1 κεσέ)
- κόκκινο πιπέρι
- Πλάθουμε τον κιμά σε σχήμα μακρόστενο και σχετικά λεπτό (σουτζουκάκια).
- Σιγοψήνουμε σε πλάκα (αν δεν έχουμε, φαντάζομαι και το γκριλ θα είναι μία χαρά).
- Εν τω μεταξύ, στην κατσαρόλα μας έχουμε φτιάξει μία σάλτσα τας κεμπάπ: Σε ελάχιστο ελαιόλαδο ξανθίζουμε τα κρεμμύδια και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας.
- Όταν βράσει, φροντίζουμε να έχει η σάλτσα μας όσον το δυνατόν λιγότερα λάδια.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα γιαούρτια και δοκιμάζουμε. Η ιδέα είναι να είναι λίγο σφιχτό.
- Σε τοστιέρα φτιάχνουμε 4-5 πίτες (αυτές τις μικρές, στρογγυλές, κατεψυγμένες από το σούπερ μάρκετ).
- Αφού ψηθούν ελάχιστα, τις κόβουμε στα τέσσερα.
- Σε ένα μεγάλο πιάτο στρώνουμε τις πίτες.
- Πάνω τους βάζουμε προς το κέντρο τα κεφτεδάκια και περιχύνουμε με την σάλτσα τας κεμπάπ.
- Σαν τελευταία πινελιά, ρίχνουμε από πάνω το δροσερό μας γιαουρτάκι και το πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι.
Σχόλια