Γιαουρτλού

Υλικά (για 2 κανονικές μερίδες):
  • 250 γραμ. κιμά (Το μυστικό στο γιαουρτλού είναι να περάσουμε τον κιμά πολλές φορές από την μηχανή που τον κόβει)
  • πού λίγο ελαιόλαδο
  • 3-4 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • μισό ποτήρι του νερού κρασί
  • πουρέ ντομάτας φρέσκο ή κονσέρβα (εγώ, η τυχερή, βάζω απ' αυτόν που φτιάχνει η μανούλα η καλή κάθε καλοκαίρι)
  • γιαούρτι στραγγιστό (περίπου 2 κεσεδάκια) και λιγότερο γιαούρτι αγελάδος (1 κεσέ)
  • κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Πλάθουμε τον κιμά σε σχήμα μακρόστενο και σχετικά λεπτό (σουτζουκάκια).
  2. Σιγοψήνουμε σε πλάκα (αν δεν έχουμε, φαντάζομαι και το γκριλ θα είναι μία χαρά).
  3. Εν τω μεταξύ, στην κατσαρόλα μας έχουμε φτιάξει μία σάλτσα τας κεμπάπ: Σε ελάχιστο ελαιόλαδο ξανθίζουμε τα κρεμμύδια και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας.
  5. Όταν βράσει, φροντίζουμε να έχει η σάλτσα μας όσον το δυνατόν λιγότερα λάδια.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα γιαούρτια και δοκιμάζουμε. Η ιδέα είναι να είναι λίγο σφιχτό.
  7. Σε τοστιέρα φτιάχνουμε 4-5 πίτες (αυτές τις μικρές, στρογγυλές, κατεψυγμένες από το σούπερ μάρκετ). 
  8. Αφού ψηθούν ελάχιστα, τις κόβουμε στα τέσσερα.
  9. Σε ένα μεγάλο πιάτο στρώνουμε τις πίτες. 
  10. Πάνω τους βάζουμε προς το κέντρο τα κεφτεδάκια και περιχύνουμε με την σάλτσα τας κεμπάπ.
  11. Σαν τελευταία πινελιά, ρίχνουμε από πάνω το δροσερό μας γιαουρτάκι και το πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι.



Σχόλια