Μπαγκέτα - ροκφόρ - λουκάνικο

Υλικά:
  • 1 μπαγκέτα
  • 300 γραμ. ροκφόρ μπορεί και παραπάνω, ανάλογα με το πάχος της μπαγκέτας
  • 3 λουκάνικα Φραγκφούρτης
  • ½ πακέτο πλάκα βιτάμ

Εκτέλεση:
  1. Λιώνουμε με το πιρούνι το ροκφόρ μαζί με το βούτυρο (τα οποία και τα δύο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) μέχρι να γίνουν μια μάζα.
  2. Βράζουμε τα λουκάνικα για 2 λεπτά.
  3. Κόβουμε την μπαγκέτα σε 3 κομμάτια στο μέγεθος που έχουν τα λουκάνικα και αδειάζουμε με ένα μαχαίρι και με τα δάχτυλά μας, όσο μπορούμε, την ψίχα.
  4. Παίρνουμε με ένα κουταλάκι το μείγμα ροκφόρ/βούτυρο και γεμίζουμε τα τρία κομμάτια από την μπαγκέτα.
  5. Παίρνουμε το λουκάνικο και το πιέζουμε να μπει μέσα στην γεμισμένη μπαγκέτα, το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα δύο κομμάτια της μπαγκέτας.
  6. Έτσι όπως θα μπει το λουκάνικο από την μια μεριά, θα αρχίσει να βγαίνει η γέμιση από την άλλη. Μην τρομάζετε, είναι φυσικό. Συμπληρώνουμε με το μείγμα και από την μια μεριά της μπαγκέτας και από την άλλη και ισιώνουμε τις άκρες .
  7. Τυλίγουμε τα γεμισμένα κομμάτια με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή και παραπάνω, για να πήξει το μείγμα. 
  8. Μέχρι εδώ, μπορούμε να το φτιάξουμε και από την προηγούμενη ημέρα.
  9. Βγάζουμε τις μπαγκέτες από το ψυγείο λίγο πριν το σερβίρισμα μας και τις κόβουμε ροδέλες (όπως κόβουμε ένα λουκάνικο) με πάχος περίπου ενάμισι εκατοστού.


Σχόλια