Υλικά:
Εκτέλεση:
- 1 μικρό μαρούλι
- 2 ντομάτες
- 1 αγγούρι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- χυμό ενός λεμονιού
- 3 κουταλάκια σκόνη σουμάκ
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 3 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 αραβική πίτα
Εκτέλεση:
- Σε μια σαλατιέρα κόβετε το μαρούλι με το χέρι.
- Κόβετε σε κύβους τις ντομάτες και το αγγούρι, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτετε στη σαλάτα.
- Βάζετε την πίτα στο φούρνο να γίνει τραγανή (5'-6' στους 200 βαθμούς).
- Στο μεταξύ ετοιμάζετε το ντρέσινγκ χτυπώντας σε ένα σέικερ τα υπόλοιπα υλικά.
- Περιχύνετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, κόβετε σε μέτρια κομμάτια την τραγανή αραβική πίτα και πασπαλίζετε.
- Σερβίρετε αμέσως.
Σχόλια