Φατούς

Υλικά:
  • 1 μικρό μαρούλι
  • 2 ντομάτες
  • 1 αγγούρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 3 κουταλάκια σκόνη σουμάκ
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αραβική πίτα

Εκτέλεση:
  1. Σε μια σαλατιέρα κόβετε το μαρούλι με το χέρι.
  2. Κόβετε σε κύβους τις ντομάτες και το αγγούρι, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτετε στη σαλάτα.
  3. Βάζετε την πίτα στο φούρνο να γίνει τραγανή (5'-6' στους 200 βαθμούς).
  4. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το ντρέσινγκ χτυπώντας σε ένα σέικερ τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Περιχύνετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, κόβετε σε μέτρια κομμάτια την τραγανή αραβική πίτα και πασπαλίζετε.
  6. Σερβίρετε αμέσως.


Σχόλια