Υλικά :
Εκτέλεση:
- 10 φύλλα μαρουλιού
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 ντοματούλα
- 2 μεγάλα αγγουράκια τουρσί ή 4-5 μικρά
- 1/4 θυμάρι
- 1/4 ρίγανη
- 1/4 σουσάμι
- αλάτι
- ξύδι μπαλσάμικο
- ελαιόλαδο
- 2-3 φέτες κριθαρένιο παξιμάδι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε πολύ καλά το μαρούλι σε λεκάνη με νερό στο οποίο έχουμε ρίξει αρκετό ξύδι (από το κοινό).
- Στραγγίζουμε, κόβουμε τα φύλλα του μαρουλιού με τα χέρια σε κομμάτια.
- Προσθέτουμε την ρόκα καλά πλυμένη, το αγγουράκι τουρσί, όλα ψιλοκομμένα και την τομάτα σε κομματάκια μεγαλούτσικα.
- Ρίχνουμε το θυμάρι, την ρίγανη και το σουσάμι.
- Εναλλακτικά και για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να προσθέσετε
- τριμμένη παρμεζάνα ή για τους λάτρεις των ελληνικών τυριών κεφαλοτύρι
- κομματάκια μπέικον ελαφρώς σοταρισμένα
- τριμμένη παρμεζάνα ή για τους λάτρεις των ελληνικών τυριών κεφαλοτύρι
- Ανακατεύουμε και βάζουμε την σαλάτα μας σε δοχείο με καπάκι ή σε σακούλα τροφίμων όπου πριν την κλείσουμε την πατάμε με τα χέρια μας για να φύγει ο πολύς αέρας.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για να διατηρηθεί και πρωί πρωί το παίρνουμε μαζί μας στην δουλειά ή δουλεία για κάποιους.
- Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε αλατίζουμε καλά, ρίχνουμε μπόλικο μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο,συνοδεύουμε με μικρά κομματάκια από κριθαρένιο παξιμάδι.
Σχόλια