Υλικά
- 2 λωρίδες μπέικον
- 3 φέτες ψωμί άσπρο, μαύρο ή συνδυασμός τους
- βούτυρο για άλειμμα
- μία φέτα ψημένο στήθος γαλοπούλας (μην ξεχάσετε να το αλατοπιπερώσετε)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- μερικά φύλλα μαρουλιού πλυμένα και στεγνά
- ½ αβοκάντο κομμένο σε φέτες
- Ψήστε το μπέικον σε αέρα στο φούρνο στους 180o C. Με αυτόν τρόπο θα «στεγνώσει» και θα γίνει πολύ- πολύ τραγανό!!!
- Τοποθετήστε το πάνω σε χαρτί κουζίνας.
- Βουτυρώστε ελαφρά από τη μια μεριά μία φέτα ψωμιού, βάλτε από πάνω τη γαλοπούλα, λίγη μαγιονέζα και μαρούλι.
- Βουτυρώστε με τον ίδιο τρόπο και τις δύο πλευρές της δεύτερης φέτας ψωμιού και τοποθετήστε το πάνω από τη γαλοπούλα.
- Απλώστε λίγη μουστάρδα από πάνω του και βάλτε το μπέικον και τις φέτες αβοκάντο.
- Τέλος βουτυρώστε ελαφρά τη μία πλευρά από την τελευταία φέτα ψωμιού, βάλτε την από πάνω, πατήστε ελαφρά το σάντουιτς και κόψτε το διαγωνίως.
Σχόλια