Κρύο σάντουιτς με γαλοπούλα, μπέικον και αβοκάντο

Υλικά
  • 2 λωρίδες μπέικον
  • 3 φέτες ψωμί άσπρο, μαύρο ή συνδυασμός τους
  • βούτυρο για άλειμμα
  • μία φέτα ψημένο στήθος γαλοπούλας (μην ξεχάσετε να το αλατοπιπερώσετε)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • μερικά φύλλα μαρουλιού πλυμένα και στεγνά
  • ½ αβοκάντο κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
  1. Ψήστε το μπέικον σε αέρα στο φούρνο στους 180o C. Με αυτόν τρόπο θα «στεγνώσει» και θα γίνει πολύ- πολύ τραγανό!!! 
  2. Τοποθετήστε το πάνω σε χαρτί κουζίνας.
  3. Βουτυρώστε ελαφρά από τη μια μεριά μία φέτα ψωμιού, βάλτε από πάνω τη γαλοπούλα, λίγη μαγιονέζα και μαρούλι.
  4. Βουτυρώστε με τον ίδιο τρόπο και τις δύο πλευρές της δεύτερης φέτας ψωμιού και τοποθετήστε το πάνω από τη γαλοπούλα.
  5. Απλώστε λίγη μουστάρδα από πάνω του και βάλτε το μπέικον και τις φέτες αβοκάντο.
  6. Τέλος βουτυρώστε ελαφρά τη μία πλευρά από την τελευταία φέτα ψωμιού, βάλτε την από πάνω, πατήστε ελαφρά το σάντουιτς και κόψτε το διαγωνίως.


Σχόλια