Σαλάτα με ρόκα, μανιτάρια και μπέικον

Υλικά:
  • 3 σαλάτες
  • ¼ μπέικον
  • 1 κουτί μανιτάρια κομμένα
  • ¼ παρμεζάνα χοντροκομμένη
  • κρουτόν
  • ρόκα
  • ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο ή Βιτάμ

Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε τις σαλάτες και τη ρόκα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  2. Στη συνέχεια τα κόβουμε με το χέρι, και τα βάζουμε σε μία σαλατιέρα. 
  3. Αλατίζουμε και τα αφήνουμε.
  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το μπέικον με το ελαιόλαδο ή βούτυρο για να τσιγαριστεί. 
  5. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε για περίπου 7 λεπτά.
  6. Σβήνουμε με ξίδι μπαλσάμικο και το αφήνουμε για τρία λεπτά περίπου σε σιγανή φωτιά.
  7. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε τα κρουτόν και τα ανακατεύουμε όλα μαζί στο τηγάνι ώστε να πάρουν τη γεύση από τα υπόλοιπα υλικά.
  8. Κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα υπόλοιπα υλικά και τελειώνουμε με την παρμεζάνα.


Σχόλια