- 3 σαλάτες
- ¼ μπέικον
- 1 κουτί μανιτάρια κομμένα
- ¼ παρμεζάνα χοντροκομμένη
- κρουτόν
- ρόκα
- ξίδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο ή Βιτάμ
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τις σαλάτες και τη ρόκα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Στη συνέχεια τα κόβουμε με το χέρι, και τα βάζουμε σε μία σαλατιέρα.
- Αλατίζουμε και τα αφήνουμε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το μπέικον με το ελαιόλαδο ή βούτυρο για να τσιγαριστεί.
- Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε για περίπου 7 λεπτά.
- Σβήνουμε με ξίδι μπαλσάμικο και το αφήνουμε για τρία λεπτά περίπου σε σιγανή φωτιά.
- Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε τα κρουτόν και τα ανακατεύουμε όλα μαζί στο τηγάνι ώστε να πάρουν τη γεύση από τα υπόλοιπα υλικά.
- Κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα υπόλοιπα υλικά και τελειώνουμε με την παρμεζάνα.
Σχόλια