Γαρίδες με σουσάμι σε τόστ

Yλικά
  • 125 γραμ. γαρίδες (μεγάλες για μεγαλύτερη γεύση)
  • 1 ασπράδι αβγού
  • σουσάμι
  • τζίντζερ (προαιρετικά)
  • κορν φλάουρ (αν χρειαστεί)
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • φέτες του τοστ χωρίς κόρα

Εκτέλεση:
  1. Πολτοποιούμε τις γαρίδες και τις ανακατεύουμε το ασπράδι του αβγού που έχουμε χτυπήσει λίγο πιο πριν.
  2. Προσθέτουμε αλάτι και λίγο τζίντζερ σε σκόνη εάν θέλουμε.
  3. Εάν ο πολτός μας έχει πολλά υγρά, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο κορν φλάουρ.
  4. Αλείφουμε μια στρώση πολτού σε μια φέτα του τοστ και την πιέζουμε στο σουσάμι ώστε να κολλήσει καλά το σουσάμι στον πολτό γαρίδας.
  5. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες φέτες που θα χρειαστούν για τον γαριδοσαλάτα μας.
  6. Τις τηγανίζουμε σε πολύ καυτό σπορέλαιο.
  7. Αν τις θέλω πιο τραγανές, τις βάζω και λίγο στο φούρνο


Σχόλια