Yλικά
Εκτέλεση:
- 125 γραμ. γαρίδες (μεγάλες για μεγαλύτερη γεύση)
- 1 ασπράδι αβγού
- σουσάμι
- τζίντζερ (προαιρετικά)
- κορν φλάουρ (αν χρειαστεί)
- σπορέλαιο για τηγάνισμα
- φέτες του τοστ χωρίς κόρα
Εκτέλεση:
- Πολτοποιούμε τις γαρίδες και τις ανακατεύουμε το ασπράδι του αβγού που έχουμε χτυπήσει λίγο πιο πριν.
- Προσθέτουμε αλάτι και λίγο τζίντζερ σε σκόνη εάν θέλουμε.
- Εάν ο πολτός μας έχει πολλά υγρά, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο κορν φλάουρ.
- Αλείφουμε μια στρώση πολτού σε μια φέτα του τοστ και την πιέζουμε στο σουσάμι ώστε να κολλήσει καλά το σουσάμι στον πολτό γαρίδας.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες φέτες που θα χρειαστούν για τον γαριδοσαλάτα μας.
- Τις τηγανίζουμε σε πολύ καυτό σπορέλαιο.
- Αν τις θέλω πιο τραγανές, τις βάζω και λίγο στο φούρνο
Σχόλια