Υλικά:
Εκτέλεση:
- 1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι
- 5-6 φέτες μπέικον
- 1 κουταλιά σουσάμι καβουρδισμένο
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 2-3 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζετε και πλένετε καλά το σπανάκι.
- Ξεχωρίζετε τα φύλλα.
- Τα στραγγίζετε και τα κόβετε με το χέρι σε μια σαλατιέρα.
- Ψιλοκόβετε το μπέικον και το σοτάρετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το λιπάκι που θα βγάλει.
- Στραγγίξτε σε απορροφητικό χαρτί και προσθέστε το στη σαλάτα.
- Ετοιμάζετε μια ζεστή βινεγκρέτ (το ξύδι που θα χρησιμοποιήσετε να το έχετε ζεστάνει προηγουμένως σε σιγανή φωτιά ή στα μικροκύματα).
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το λίπος που άφησε στο τηγανάκι το μπέικον.
- Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, πασπαλίστε με το σουσάμι και σερβίρετε.
- Είναι δοκιμασμένη και με μαρούλι αντί για σπανάκι και είναι εξίσου ωραία.
Σχόλια