Υλικά:
Εκτέλεση:
- 1 μπαγκέτα
- 300 γραμ. ροκφόρ μπορεί και παραπάνω, ανάλογα με το πάχος της μπαγκέτας
- 3 λουκάνικα Φραγκφούρτης
- ½ πακέτο πλάκα βιτάμ
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε με το πιρούνι το ροκφόρ μαζί με το βούτυρο (τα οποία και τα δύο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) μέχρι να γίνουν μια μάζα.
- Βράζουμε τα λουκάνικα για 2 λεπτά.
- Κόβουμε την μπαγκέτα σε 3 κομμάτια στο μέγεθος που έχουν τα λουκάνικα και αδειάζουμε με ένα μαχαίρι και με τα δάχτυλά μας, όσο μπορούμε, την ψίχα.
- Παίρνουμε με ένα κουταλάκι το μείγμα ροκφόρ/βούτυρο και γεμίζουμε τα τρία κομμάτια από την μπαγκέτα.
- Παίρνουμε το λουκάνικο και το πιέζουμε να μπει μέσα στην γεμισμένη μπαγκέτα, το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα δύο κομμάτια της μπαγκέτας.
- Έτσι όπως θα μπει το λουκάνικο από την μια μεριά, θα αρχίσει να βγαίνει η γέμιση από την άλλη. Μην τρομάξετε, είναι φυσικό.
- Συμπληρώνουμε με το μείγμα και από την μια μεριά της μπαγκέτας και από την άλλη και ισιώνουμε τις άκρες .
- Αυτό ήταν! Τυλίγουμε τα γεμισμένα κομμάτια με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή και παραπάνω, για να πήξει το μείγμα.
- Μέχρι εδώ, μπορούμε να το φτιάξουμε και από την προηγούμενη ημέρα.
- Βγάζουμε τις μπαγκέτες από το ψυγείο λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι μας και τις κόβουμε ροδέλες (όπως κόβουμε ένα λουκάνικο) με πάχος περίπου ενάμιση εκατοστού.
Σχόλια