Γλυκό του κουταλιού Πορτοκάλι

Υλικά

  • 10 πορτοκάλια ή όσα θέλετε, καθαρά
  • Ζάχαρη (όση χρειαστεί)
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε καλά καλά τα πορτοκάλια.
  2. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 10 - 15 λεπτά και τα στραγγίζουμε. 
  3. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα καλά κοφτερό μαχαίρι, παίρνουμε ένα ένα τα πορτοκάλια και τα κόβουμε στη μέση (από πάνω προς τα κάτω) και το κόβουμε σε λεπτά φετάκια. 
  5. Αν έχουν κουκούτσια τα αφαιρούμε.
  6. Ζυγίζουμε την κατσαρόλα άδεια να βγάλουμε το απόβαρο.
  7. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα φετάκια πορτοκαλιού και ξανά ζυγίζουμε να βρούμε το καθαρό βάρος του πορτοκαλιού. 
  8. Προσθέτουμε την ανάλογη ζάχαρη (όσο βγουν τα πορτοκάλια σε γραμμάρια, τόσο θα βάλουμε και ζάχαρη).
  9. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  10. Και γεμίζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.


Σχόλια