- Λήψη συνδέσμου
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Υλικά
- 10 πορτοκάλια ή όσα θέλετε, καθαρά
- Ζάχαρη (όση χρειαστεί)
- Πλένουμε καλά καλά τα πορτοκάλια.
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 10 - 15 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χρησιμοποιώντας ένα καλά κοφτερό μαχαίρι, παίρνουμε ένα ένα τα πορτοκάλια και τα κόβουμε στη μέση (από πάνω προς τα κάτω) και το κόβουμε σε λεπτά φετάκια.
- Αν έχουν κουκούτσια τα αφαιρούμε.
- Ζυγίζουμε την κατσαρόλα άδεια να βγάλουμε το απόβαρο.
- Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα φετάκια πορτοκαλιού και ξανά ζυγίζουμε να βρούμε το καθαρό βάρος του πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε την ανάλογη ζάχαρη (όσο βγουν τα πορτοκάλια σε γραμμάρια, τόσο θα βάλουμε και ζάχαρη).
- Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι.
- Και γεμίζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
- Λήψη συνδέσμου
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Σχόλια