1 κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν καυτερό (γεμάτη)
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 μέτριο σκληρό λάχανο
χυμός από δύο λεμόνια
1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι μακρύκοκο για πιλάφι
αλάτι και φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα ροδίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές για 6-7 λεπτά με το μισό λαδάκι.
Προσθέτουμε το καγιεν και τη πάπρικα και αφήνουμε 2-3 λεπτά να κοκκινίσει το λάδι.
Βγάζουμε με τσιμπίδα το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη σε άλλο σκεύος.
Κόβουμε το λάχανο σε μεγάλα κομμάτια αφαιρώντας τα σκληρά κομμάτια.
Το ρίχνουμε στο σκεύος που είχαμε περάσει το κοτόπουλο, το αφήνουμε να μαραθει 5-6 λεπτά ανακατεύουμε με κουτάλα και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε περίπου 1 ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράζει για 30 λεπτά περίπου. Ενδιάμεσα αλατοπιπερώνουμε.
Τότε προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά ακόμα.
Αδειάζουμε το φαγητό σε ταψί, φροντίζοντας το ρύζι να πάει στο πάτο του ταψιού και από πάνω λάχανο και κοτόπουλο. Δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνισε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς στην τελευταία σχάρα μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
Σχόλια