Κοτόπουλο φούρνου με λαχανόρυζο και πάπρικα

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν καυτερό (γεμάτη)
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1 μέτριο σκληρό λάχανο
  • χυμός από δύο λεμόνια
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι μακρύκοκο για πιλάφι
  • αλάτι και φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
  • Σε φαρδιά κατσαρόλα ροδίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές για 6-7 λεπτά με το μισό λαδάκι.
  • Προσθέτουμε το καγιεν και τη πάπρικα και αφήνουμε 2-3 λεπτά να κοκκινίσει το λάδι.
  • Βγάζουμε με τσιμπίδα το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη σε άλλο σκεύος.
  • Κόβουμε το λάχανο σε μεγάλα κομμάτια αφαιρώντας τα σκληρά κομμάτια.
  • Το ρίχνουμε στο σκεύος που είχαμε περάσει το κοτόπουλο, το αφήνουμε να μαραθει 5-6 λεπτά ανακατεύουμε με κουτάλα και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
  • Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε περίπου 1 ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράζει για 30 λεπτά περίπου. Ενδιάμεσα αλατοπιπερώνουμε.
  • Τότε προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά ακόμα.
  • Αδειάζουμε το φαγητό σε ταψί, φροντίζοντας το ρύζι να πάει στο πάτο του ταψιού και από πάνω λάχανο και κοτόπουλο. Δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνισε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς στην τελευταία σχάρα μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.

Σχόλια