Καραμελωμένα Πορτοκάλια

Υλικά

  • 8 πορτοκάλια
  • 400 γρ ζάχαρη
  • 300 ml νερό κρύο
  • 300 ml ζεστό νερό

Εκτέλεση
  1. Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε το κρύο νερό και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και λιώνουμε τη ζάχαρη. Προσέχουμε να μην βράσει το νερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Αφού λιώσει καλά η ζάχαρη, ανεβάζουμε την φωτιά και το αφήνουμε να βράσει μέχρι το σιρόπι μας να πάρει ένα ωραίο, ανοιχτό καραμελένιο χρώμα.
  4. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και την τοποθετούμε σε ένα ταψί μέσα στο οποίο έχουμε βάλλει 2 δάχτυλα χλιαρό νερό (ώστε να εμποδίσουμε τη ζάχαρη από το να συνεχίσει να βράζει) και βάζουμε γρήγορα τα άλλα 300 ml ζεστού νερού.
  5. Χύνουμε την καραμέλα στα πορτοκάλια, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σχόλια