Ρυζόγαλο με Μαστίχα Χίου

Υλικά
  • 1 κούπα ρύζι γλασέ
  • 1 κούπα λευκή ζάχαρη
  • 3 κούπες νερό
  • 8 κούπες γάλα (φρέσκο)
  • 4 κ.σ. κοφτές καλαμποκάλευρο
  • 1 κ.σ. κοφτή σκόνη μαστίχας Χίου
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  2. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
  4. Εν τω μεταξύ διαλύουμε το καλαμποκάλευρο και τη σκόνη μαστίχας σε μισή κούπα γάλα.
  5. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15λ περίπου.
  6. Έπειτα ρίχνουμε το διαλυμένο στο γάλα καλαμποκάλευρο και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει ελαφρά το μείγμα.
  7. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα, αφού κρυώσει ελαφρώς

Πηγή: icookgreek.com


Σχόλια