- Λήψη συνδέσμου
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Υλικά
- 1 κούπα ρύζι γλασέ
- 1 κούπα λευκή ζάχαρη
- 3 κούπες νερό
- 8 κούπες γάλα (φρέσκο)
- 4 κ.σ. κοφτές καλαμποκάλευρο
- 1 κ.σ. κοφτή σκόνη μαστίχας Χίου
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- κανέλα για πασπάλισμα
- Βάζουμε το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
- Εν τω μεταξύ διαλύουμε το καλαμποκάλευρο και τη σκόνη μαστίχας σε μισή κούπα γάλα.
- Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15λ περίπου.
- Έπειτα ρίχνουμε το διαλυμένο στο γάλα καλαμποκάλευρο και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει ελαφρά το μείγμα.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα, αφού κρυώσει ελαφρώς
- Λήψη συνδέσμου
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Σχόλια