Πιτσούνια με ντομάτες

Υλικά
  • 2-3 πιτσούνια
  • 2-3 κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 ποτήρι κρασί
  • 1/2 κιλό ντομάτες, μέτριες, στρογγυλές
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε, καψαλίζουμε τα πιτσούνια.
  2. Tα κοκκινίζουμε στη φωτιά, με το βούτυρο, μέ­σα σε κατσαρόλα. 
  3. Τα σβήνουμε με το κρασί.
  4. Έχουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και τις βά­ζουμε, ολόκληρες, γύρω από τα πιτσούνια. 
  5. Προσθέ­τουμε αλάτι, πιπέρι, ρίχνουμε τη ζάχαρη πάνω στις ντομάτες
  6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφή­νουμε σε σιγανή φωτιά, να ψηθούν τα πιτσούνια. 
  7. Τα βγάζουμε κι αφήνουμε τις ντομάτες να βρά­σουν με τη σάλτσα, σε δυνατή φωτιά, μέχρι ν' απορροφηθεί η σάλτσα και να γκλασαριστούν.
  8. Τεμαχίζουμε τα πιτσούνια, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και γύρω τους βάζουμε τις ντομάτες.
  9. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο κρασί ή νερό, αφή­νουμε να βράσει λίγο και ν' αναλυθεί η σάλτσα και περιχύνουμε μ' αυτήν το φαγητό.