Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Υλικά
- 2-3 πιτσούνια
-
2-3 κουταλιές βούτυρο
-
1/2 ποτήρι κρασί
-
1/2 κιλό ντομάτες, μέτριες, στρογγυλές
-
αλάτι,
πιπέρι
-
λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, καψαλίζουμε τα πιτσούνια.
- Tα κοκκινίζουμε στη
φωτιά, με το βούτυρο, μέσα σε κατσαρόλα.
- Τα σβήνουμε με το κρασί.
-
Έχουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και τις βάζουμε, ολόκληρες, γύρω
από τα πιτσούνια.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίχνουμε τη ζάχαρη πάνω
στις ντομάτες
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε σε σιγανή
φωτιά, να ψηθούν τα πιτσούνια.
- Τα βγάζουμε κι αφήνουμε τις ντομάτες να
βράσουν με τη σάλτσα, σε δυνατή φωτιά, μέχρι ν' απορροφηθεί η σάλτσα
και να γκλασαριστούν.
-
Τεμαχίζουμε τα πιτσούνια, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και γύρω τους βάζουμε τις ντομάτες.
-
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο κρασί ή νερό, αφήνουμε να βράσει λίγο και
ν' αναλυθεί η σάλτσα και περιχύνουμε μ' αυτήν το φαγητό.