Υλικά
- 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αυγά
- 1 1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Από 2 λεμόνια τον χυμό τους
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 º C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με το ηλεκτρικό μίξερ το μαλακό βούτυρο μαζί με τις 2 κούπες αλεύρι, τη ½ κούπα ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα σε ταψί διαστάσεων 35 x 25 εκ αφού το βουτυρώστε πρώτα και το πατικώνετε με τα χέρια σας μέχρι το μείγμα να εξαπλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Ψήστε τη βάση για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα απαλό χρυσό χρώμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με μια κουτάλα την υπόλοιπη 1 / ½ κούπα ζάχαρη και το ¼ κούπας αλεύρι, τα 4 αυγά μαζί με τον χυμό λεμονιών και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Έπειτα ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.
- Στο τέλος αφήνετε να κρυώσει καλά και κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
Σχόλια