Μαλεμπί


Υλικά (για 6 μερίδες)
  • 7 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 1 ¾ ποτηριού νισεστέ.  
  • άχνη ζάχαρη
  • ροδόνερο

Εκτέλεση
  1. Σε 2 ποτήρια κρύο νερό διαλύετε καλά το νισεστέ.
  2. Το υπόλοιπο νερό μαζί με το γάλα το ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα χωρίς να το αφήσετε να βράσει.
  3. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε σιγά σιγά ανακατεύοντας παράλληλα το νισεστέ που έχετε διαλύσει στο νερό.
  4. Επιστρέφετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ψήνετε μέχρι να γίνει παχύρρευστο  περίπου 15 με 20 λεπτά. ΠΡΟΣΟΧΗ! δεν σταματάτε το ανακάτεμα ούτε λεπτό.
  5. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε λίγο για να μην είναι καυτό το μείγμα.
  6. Βρέχεται με νερό το εσωτερικό ενός μέτριου ταψιού (μακρόστενο ή τετράγωνο βολεύει καλύτερα στο κόψιμο) με νερό και αδειάζεται το μείγμα με προσοχή. Πρέπει το πάχος του γλυκού στο ταψί να είναι περίπου 1,5 εκατοστό (ένα δάχτυλο).
  7. Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για περίπου 4-5 ώρες.
  8. Το κόβετε και σερβίρετε αφού το βρέξετε με ροδόνερο και το πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη.