Υλικά (για 6 μερίδες)
- 7 ποτήρια νερό
- 2 ποτήρια γάλα
- 1 ¾ ποτηριού νισεστέ.
- άχνη ζάχαρη
- ροδόνερο
Εκτέλεση
- Σε 2 ποτήρια κρύο νερό διαλύετε καλά το νισεστέ.
- Το υπόλοιπο νερό μαζί με το γάλα το ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα χωρίς να το αφήσετε να βράσει.
- Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε σιγά σιγά ανακατεύοντας παράλληλα το νισεστέ που έχετε διαλύσει στο νερό.
- Επιστρέφετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ψήνετε μέχρι να γίνει παχύρρευστο περίπου 15 με 20 λεπτά. ΠΡΟΣΟΧΗ! δεν σταματάτε το ανακάτεμα ούτε λεπτό.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε λίγο για να μην είναι καυτό το μείγμα.
- Βρέχεται με νερό το εσωτερικό ενός μέτριου ταψιού (μακρόστενο ή τετράγωνο βολεύει καλύτερα στο κόψιμο) με νερό και αδειάζεται το μείγμα με προσοχή. Πρέπει το πάχος του γλυκού στο ταψί να είναι περίπου 1,5 εκατοστό (ένα δάχτυλο).
- Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για περίπου 4-5 ώρες.
- Το κόβετε και σερβίρετε αφού το βρέξετε με ροδόνερο και το πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη.