Υλικά
Εκτέλεση
- 2 κιλά πατάτες
- 2 λίτρα κρύο νερό
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
- 1-2 κουταλιές της σούπας ξίδι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη chipotle
- Λίγο πιπέρι καγιέν
- 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη chipotle
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, αλάτι, πάπρικα, κύμινο, δύο δαφνόφυλλα και ζεσταίνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση και να αναμειχθούν όλες οι γεύσεις μαζί.
- Στη συνέχεια κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το νερό που βράζει. Βράζετε σε δυνατή εστία για τουλάχιστον 5 -6 λεπτά μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν λίγο.
- Έπειτα αφαιρέστε τις πατάτες από την κατσαρόλα και αφήνετε να στραγγίξουν και να κρυώσουν πολύ καλά.
- Ρίχνουμε σε ένα γουδί το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι, πάπρικα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέσα στο γουδί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαγιονέζα, το ξύδι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας πολτός.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το ανάδεμα μέχρι να απορροφηθεί με το υπόλοιπο μείγμα. αν θέλετε προσθέτετε λίγο ακόμα ξύδι και πιπέρι καγιέν.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλάτι, μαύρι πιπέρι, πάπρικα, σκόνη chipotle και ανακατεύουμε.
- Στο μεταξύ ζεσταίνουμε σε δυνατή εστία, ένα μεγάλο τηγάνι με ηλιέλαιο.
- Όταν το λάδι έχει ζεστάνει αρκετά ρίχνουμε τις πατάτες και τηγανίζουμε ανακατεύοντας τες συνέχεια για 5-6 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμες θα έχουμε ένα χρυσαφί καφέ χρώμα και θα είναι κριτσανιστές.
- Τέλος πασπαλίζουμε με το μείγμα αλάτι και πάπρικα και σερβίρουμε.
Σχόλια