Ασουρές o καλογηρικός (βαρβάρα)

Υλικά
  • 1/4 του κιλού αποφλοιωμένο σιτάρι
  • μια πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • λίγο πετιμέζι
Για το στόλισμα
  • καρύδι τριμμένο
  • καρύδα τριμμένη
  • σταφίδες μαύρες και ξανθές
  • βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα
  • δαμάσκηνα ξερά ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Βράστε το σιτάρι με νερό και αλάτι μέχρι να μαλακώσει.
  2. Όταν το νερό σωθεί αρκετά, θα το δείτε με το μάτι, ρίξτε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το πετιμέζι.
  3. Όταν πήξει, σερβίρετε σε μπωλ και στολίζετε με καρύδα  καρύδι  σταφίδες και ξερά βερίκοκα και  δαμάσκηνα.

Πηγή: cookpad.com