Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Υλικά
- 2-3 μήλα
- 2-3 αχλάδια
- 2 μικρά πορτοκάλια
- 1 μικρό λεμόνι
- 2 γαρίφαλα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 φιάλη κόκκινο ξηρό κρασί
- 50 ml κονιάκ ή κουαντρό
- 1-2 κουτάκια σόδα ή ανθρακούχο νερό
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τα φρούτα. Καθαρίζετε τα μήλα και τα αχλάδια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες.
- Κόβετε σε λεπτές φέτες και τα πορτοκάλια και το λεμόνι.
- Καρφώνετε τα γαρίφαλα σε δυο απ” τις φετούλες πορτοκάλι.
- Βάζετε τα φρούτα σε μια κανάτα και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.
- Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε να μείνουν στο ψυγείο μερικές ώρες.
- Όταν πρόκειται να σερβίρετε τη σαγκρία, προσθέτετε τη σόδα ή το ανθρακούχο νερό, στην ποσότητα που σας αρέσει.