6 μυστικά για σπιτική μαρμελάδα



1. Τα φρούτα που θα διαλέξουμε, θα πρέπει να είναι φρέσκα και πολύ καλά πλυμένα.

2. Η αναλογία ζάχαρης/φρούτων είναι 1:1.  Δηλαδή για 1 κιλό φρούτα χρειαζόμαστε 1 κιλό ζάχαρη (αν μειώσουμε την ποσότητα της ζάχαρης, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη συντήρηση της μαρμελάδας,  γιατί η ζάχαρη είναι το φυσικό συντηρητικό της). Μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητα της ζάχαρης, σε περίπτωση που τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουμε, είναι πολύ γλυκά και ώριμα.

3. Η κάθε δόση μας, δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 3 κιλά

4. Για κάποια φρούτα, θα πρέπει να προσθέσουμε την πηκτίνη (μία ουσία που περιέχουν τα φρούτα και τα λαχανικά ). Με την προσθήκη της πηκτίνης,  μειώνεται  ο χρόνος παρασκευής της μαρμελάδας και η ποσότητα της ζάχαρης. Τα φρούτα που περιέχουν λιγότερη πηκτίνη είναι, οι φράουλες, τα ροδάκινα, τα  κεράσια και τα βερίκοκα.

5. Θα πρέπει να αποστειρώσουμε τα δοχεία που θα χρησιμοποιήσουμε. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε καυτό νερό και τα στραγγίζουμε.

6. Διατηρούμε τα δοχεία σε ξηρό και σκοτεινό χώρο. Το χρονικό όριο της κατανάλωσης, δεν πρέπει να  ξεπερνάει τους 12 μήνες.



Σχόλια