Υλικά
Πηγή: eliasmamalakis.gr
- 1 1/2 κιλό σουπιές καθαρισμένες
- 1 μπολάκι με το μελάνι σουπιάς
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 400 γραμμ χυμό ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γραμμ ρύζι
- Καθαρίζετε προσεκτικά τις σουπιές και σένα μπολάκι βγάζετε το μελάνι τους.Κόβετε τις σουπιές σε κομμάτια.Ξεπλένετε.
- Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Αφήνετε να σοταριστούν και προσθέτετε τις σουπιές.Αφήνετε να σοταριστoύν και αυτές..
- Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε ελαφρά.
- Στη συνέχεια ρίχνετε τη ντομάτα.
- Εν τω μεταξύ το μελάνι το διαλύετε σ ενα ποτηράκι νερό και το σουρώνετε.
- Ρίχνετε το μελάνι μέσα στην κατσαρόλα με τις σουπιές και ανακατεύετε.
- Αφήνετε να πάρει μία βράση.
- Προσθέτετε στη κατσαρόλα 3 φλιτζάνια νερό και ρίχνετε το ρύζι.
- Ανακατεύετε ,αλατίζετε,πιπερώνετε και αφήνετε να βράσει μέχρι να τραβηχτούν τα υγρά της.
Πηγή: eliasmamalakis.gr
Σχόλια