Τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε αμπελόφυλλα στην κατάψυξη ώστε να μπορούμε να φτιάχνουμε ντολμαδάκια όλο το χρόνο.
Οδηγίες
- Πλένουμε πολύ καλά τα αμπελόφυλλα κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Κόβουμε με ένα μαχαιράκι το κοτσάνι τους.
- Βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα νερό να βράσει.
- Αφού πάρει βράση το νερό βουτάμε τα φύλλα 2-3 μαζί (ώσπου το χρώμα τους σκουρύνει) 1-2 δευτερόλεπτα και τα βγάζουμε με μια τσιμπίδα.
- Τοποθετούμε τα ζεματισμένα φύλλα σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τα φύλλα πάνω του, καλά απλωμένα όλα από την ίδια μεριά.
- Διπλώνουμε το αλουμινόχαρτο σε σχήμα φακέλου και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Μπορούν να "κρατήσουν" ένα χρόνο. Όταν θέλετε να φτιάξετε ντολμαδάκια δεν έχετε παρά να τα ξεπαγώσετε!
Σχόλια