Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο

Υλικά
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 4 με 5 κλωναράκια μαϊντανό
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό για τον κιμά
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι άσπρο για τον κιμά
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ρύζι άσπρο για τη σούπα
  • 2 αυγά για το αυγολέμονο
  • χυμό από 1/2 λεμόνι για το αυγολέμονο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο αλεύρι
Εκτέλεση 
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αυγό, το 1/2 φλιτζάνι ρύζι, 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 πρέζες αλάτι, πιπέρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το κρεμμύδι. 
  2. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά μας και φτιάχνουμε μικρά γιουβαρλάκια.
  3. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και λίγο παραπάνω. 
  4. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό παίρνουμε τα γιουβαρλάκια τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τοποθετούμε προσεκτικά μέσα στο νερό το ένα δίπλα στο άλλο. 
  5. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέσα στην κατσαρόλα.
  6. Μόλις πάρουν 2-3 βράσεις τα γιουβαρλάκια και ανέβουν στην επιφάνεια προσθέτουμε το 1/2 φλιτζάνι ρύζι (αφού το έχουμε πλύνει πρώτα) και 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι.
  7. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε σιγανή προς μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί και το ρύζι μας για περίπου 30 λεπτά. 
  8. Κατόπιν, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. 
  9. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα 2 αυγά με το χυμό λεμονιού.
  10. Προσθέτουμε στο μπολ ζωμό από τη σούπα και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην μας κόψει το αυγολέμονο.
  11. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε στο μπολ ζωμό από τη σούπα μας και να ανακατεύουμε. 
  12. Κατόπιν, με μία μεγάλη κουτάλα προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το ανακατεμένο αυγολέμονο με το ζωμό μέσα στην κατσαρόλα. 
  13. Μετά από κάθε κουταλιά που προσθέτουμε πιάνουμε την κατσαρόλα και την ανακινούμε με τα χέρια μας.
  14. Αφού τελειώσουμε με το αυγολέμονο σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Πηγή: sintagesgiagias.gr


Σχόλια