Υλικά
- 1/2 κιλό κιμά
- 4 με 5 κλωναράκια μαϊντανό
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 αυγό για τον κιμά
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι άσπρο για τον κιμά
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- λίγο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι ρύζι άσπρο για τη σούπα
- 2 αυγά για το αυγολέμονο
- χυμό από 1/2 λεμόνι για το αυγολέμονο
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αυγό, το 1/2 φλιτζάνι ρύζι, 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 πρέζες αλάτι, πιπέρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το κρεμμύδι.
- Ζυμώνουμε καλά τα υλικά μας και φτιάχνουμε μικρά γιουβαρλάκια.
- Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και λίγο παραπάνω.
- Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό παίρνουμε τα γιουβαρλάκια τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τοποθετούμε προσεκτικά μέσα στο νερό το ένα δίπλα στο άλλο.
- Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέσα στην κατσαρόλα.
- Μόλις πάρουν 2-3 βράσεις τα γιουβαρλάκια και ανέβουν στην επιφάνεια προσθέτουμε το 1/2 φλιτζάνι ρύζι (αφού το έχουμε πλύνει πρώτα) και 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι.
- Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε σιγανή προς μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί και το ρύζι μας για περίπου 30 λεπτά.
- Κατόπιν, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα 2 αυγά με το χυμό λεμονιού.
- Προσθέτουμε στο μπολ ζωμό από τη σούπα και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην μας κόψει το αυγολέμονο.
- Συνεχίζουμε να προσθέτουμε στο μπολ ζωμό από τη σούπα μας και να ανακατεύουμε.
- Κατόπιν, με μία μεγάλη κουτάλα προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το ανακατεμένο αυγολέμονο με το ζωμό μέσα στην κατσαρόλα.
- Μετά από κάθε κουταλιά που προσθέτουμε πιάνουμε την κατσαρόλα και την ανακινούμε με τα χέρια μας.
- Αφού τελειώσουμε με το αυγολέμονο σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
Σχόλια