Πρόκειται για το γνωστό "μωσαϊκό". Στην Ρόδο το ονομάζουμε σαλάμι (γλυκό).
Υλικά
- 10 με 15 άτομα
- 375 γρ μαργαρίνη (θερμοκρασια δωματίου)
- 2 κούπες ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 1 πακέτο μπισκότα (πτιμπερ)
- 2 σφηνάκια κονιάκ
- 5 κουταλιές σούπας κακάο
- 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη, την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε ώστε να γίνει κρεμώδες.
- Προσθέτουμε το κακάο.
- Στην συνέχεια αν θέλουμε προσθέτουμε το αυγό, το κονιάκ και ανακατεύουμε.
- Ύστερα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο την κρέμα γάλακτος και βουτάμε το κάθε μπισκότο ίσα ίσα να βραχεί.
- Μετά σπάμε τα μπισκότα στα τέσσερα το καθένα, τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Τέλος τοποθετούμε το μείγμα σε σχήμα κορμού πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολας και το τυλίγουμε όπως τις καραμέλες.
- Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 3 ώρες και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Πηγή: cookpad.com
Σχόλια