Ροδίτικο γλυκό Σαλαμάκι


Πρόκειται για το γνωστό "μωσαϊκό". Στην Ρόδο το ονομάζουμε σαλάμι (γλυκό).

Υλικά
  • 10 με 15 άτομα
  • 375 γρ μαργαρίνη (θερμοκρασια δωματίου)
  • 2 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 1 πακέτο μπισκότα (πτιμπερ)
  • 2 σφηνάκια κονιάκ
  • 5 κουταλιές σούπας κακάο
  • 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη, την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε ώστε να γίνει κρεμώδες.
  2. Προσθέτουμε το κακάο.
  3. Στην συνέχεια αν θέλουμε προσθέτουμε το αυγό, το κονιάκ και ανακατεύουμε.
  4. Ύστερα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο την κρέμα γάλακτος και βουτάμε το κάθε μπισκότο ίσα ίσα να βραχεί. 
  5. Μετά σπάμε τα μπισκότα στα τέσσερα το καθένα, τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  6. Τέλος τοποθετούμε το μείγμα σε σχήμα κορμού πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολας και το τυλίγουμε όπως τις καραμέλες. 
  7. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 3 ώρες και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή: cookpad.com


Σχόλια