Υλικά για 10-12 κομμάτια
- 2 φλιτζ. σουσάμι
- 1 φλιτζ. μέλι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- ½ κ.κ. κανέλλα
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. αλεύρι
- φύλλα νεραντζιάς ή πορτοκαλιάς
Εκτέλεση
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το μέλι με τη ζάχαρη.
- Μόλις αρχίσει να δένει, ρίχνουμε μια σταγόνα σε ένα ποτήρι με νερό και αν γίνει μπαλίτσα, τότε το σιρόπι είναι έτοιμο.
- Ρίχνουμε μέσα το σουσάμι και ανακατεύουμε.
- Σταδιακά προσθέτουμε την κανέλλα, το αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσοχή να μην πήξει πολύ το μείγμα*.
- Ραντίζουμε με νερό (ή με ανθόνερο) μια μαρμάρινη πλάκα και απλώνουμε επάνω ομοιόμορφα το μείγμα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το κόβουμε σε λωρίδες και μετά σε ρόμβους.
- Ακουμπάμε τα κομμάτια επάνω σε φύλλα πορτοκαλιάς ή νεραντζιάς καλά πλυμένα και στεγνά.
Διατηρούνται για πολύ καιρό σε ξηρό μέρος, μέσα σε μεταλλικό κουτί ή τυλιγμένα σε ζελατίνα. Βάζουμε ανάμεσα φύλλα νεραντζιάς για το άρωμα.
Σχόλια