Υλικά:
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι (σουρωμένο)
- 1 ποτήρι νερό
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Κανέλλα για πασπάλισμα
- Διαβάστε εδώ: Νηστίσιμη μπουγάτσα
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα συνεχώς, μέχρι να γίνει ελαφρώς πιο σκούρο.
- Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει σε μια άλλη κατσαρόλα για 7 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
- Ρίχνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το χαλβά στην κατσαρόλα μέχρι να κρυώσει.
- Γεμίζουμε μια φόρμα ή μικρά φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο.
- Όταν έχει παγώσει καλά ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με αρκετή κανέλλα.
Σχόλια