Νηστίσιμη συνταγή για χαλβά


Υλικά:
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι (σουρωμένο)
  • 1 ποτήρι νερό
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Κανέλλα για πασπάλισμα
  • Διαβάστε εδώ: Νηστίσιμη μπουγάτσα

Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα συνεχώς, μέχρι να γίνει ελαφρώς πιο σκούρο.
  • Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει σε μια άλλη κατσαρόλα για 7 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
  • Ρίχνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το χαλβά στην κατσαρόλα μέχρι να κρυώσει.
  • Γεμίζουμε μια φόρμα ή μικρά φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο.
  • Όταν έχει παγώσει καλά ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με αρκετή κανέλλα.


Σχόλια