Συνταγή από το Αγιο Όρος
Υλικά:
- 1 κιλο μύδια
- 1 μέτριο κρεμύδι
- 2 πιππεριές κέρατο
- λίγο άνιθο
- μισό φλυτζάνι τσαγιού λάδι
- 1 φλυτζάνι ρύζι
- 3 φλυτζάνια νερό
Εκτέλεση:
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει,ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε , στη συνέχεια ρίχνουμε την κομμένη πιπεριά.
- Όταν τσιγαριστούν καλά ρίχνουμε τα μύδια και τον άνηθο .
- Τα αφήνουμε αρκετή ώρα μέχρι να πιουν το νερό .
- Ρίχνουμε τα 3 φλυτζάνια νερό και όταν πάρει βράσει προσθέτουμε και το ρύζι.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πιει το νερό και να δημιουργηθούν μικρές τρυπούλες στο ρύζι.
- Σβήνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε με πετσέτα για 10 λεπτά .
Σχόλια