Μυδοπίλαφο

Συνταγή από το Αγιο Όρος

Υλικά:
  • 1 κιλο μύδια
  • 1 μέτριο κρεμύδι
  • 2 πιππεριές κέρατο
  • λίγο άνιθο
  • μισό φλυτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 φλυτζάνι ρύζι
  • 3 φλυτζάνια νερό

Εκτέλεση:
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει,ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε , στη συνέχεια ρίχνουμε την κομμένη πιπεριά. 
  • Όταν τσιγαριστούν καλά ρίχνουμε τα μύδια και τον άνηθο . 
  • Τα αφήνουμε αρκετή ώρα μέχρι να πιουν το νερό .
  • Ρίχνουμε τα 3 φλυτζάνια νερό και όταν πάρει βράσει προσθέτουμε και το ρύζι. 
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πιει το νερό και να δημιουργηθούν μικρές τρυπούλες στο ρύζι.
  • Σβήνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε με πετσέτα για 10 λεπτά .


Σχόλια