Συνταγή για Ντοματόρυζο

Υλικά:
  • 3-4 ώριμες ντομάτες
  • 1 κούπα ρύζι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. δυόσμος (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση:
  • Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε απο μούλτι. 
  • Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. 
  • Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις ντομάτες. 
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
  • Αμέσως μετά προσθέτουμε 2½ κούπες νερό. 
  • Ξεπλένουμε το ρύζι με άφθονο νερό. 
  • Όταν το νερό στη κατσαρόλα πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι. 
  • Μόλις πάρει βράση το ρύζι χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο σιγανό και όταν το ρύζι μείνει με λίγο ζουμάκι το αποσύρουμε απο τη φωτιά.
  • Προαιρετικά προσθέτουμε στο σερβίρισμα μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο.

Σχόλια