Υλικά:
Εκτέλεση:
- 3-4 ώριμες ντομάτες
- 1 κούπα ρύζι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. δυόσμος (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση:
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε απο μούλτι.
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις ντομάτες.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε 2½ κούπες νερό.
- Ξεπλένουμε το ρύζι με άφθονο νερό.
- Όταν το νερό στη κατσαρόλα πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι.
- Μόλις πάρει βράση το ρύζι χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο σιγανό και όταν το ρύζι μείνει με λίγο ζουμάκι το αποσύρουμε απο τη φωτιά.
- Προαιρετικά προσθέτουμε στο σερβίρισμα μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο.
Σχόλια