Μακαρόνια φούρνου με κόκκινη σάλτσα



Υλικά 
  • 500 γραμ. μικρά ζυμαρικά τορτελίνια ή βίδες κ.λ.π.
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ολόκληρες
  • 1-2 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 ½ κιλό. ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 10 φύλλα βασιλικό ή ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά
  • 150 γραμ. τυρί τριμμένο παρμεζάνα ή πεκορίνο
  • 1 μπαστούνι μοτσαρέλα ή ανθότυρο ή μανούρι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Για τα μακαρόνια φούρνου με κόκκινη σάλτσα, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά για 6 λεπτά σε μέτρια φωτιά να γίνει διάφανο χωρίς να πάρει χρώμα.
  • Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τις προσθέτουμε στο κρεμμύδι, αφήνουμε να πάρουν βράση και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20΄.
  • Με τη ράβδο του μπλέντερ αλέθουμε την σάλτσα. 
  • Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό στη σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βράζουμε αλατισμένο νερό, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα βράζουμε και τα στραγγίζουμε. 
  • Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. 
  • Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα ντομάτας και μία χούφτα τυρί τριμμένο.
  • Λαδώνουμε ένα πυρέξ, απλώνουμε το 1/2 γιαούρτι. 
  • Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά, λίγη σάλτσα, τυρί τριμμένο και φέτες μοτσαρέλα.
  • Συνεχίζουμε σε στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. 
  • Στην τελευταία στρώση πασπαλίζουμε βασιλικό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο. 
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 20΄ λεπτά, να λιώσει το τυρί.




Σχόλια