Υλικά
- 500 γραμ. μικρά ζυμαρικά τορτελίνια ή βίδες κ.λ.π.
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο ολόκληρες
- 1-2 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 ½ κιλό. ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 10 φύλλα βασιλικό ή ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά
- 150 γραμ. τυρί τριμμένο παρμεζάνα ή πεκορίνο
- 1 μπαστούνι μοτσαρέλα ή ανθότυρο ή μανούρι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Για τα μακαρόνια φούρνου με κόκκινη σάλτσα, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά για 6 λεπτά σε μέτρια φωτιά να γίνει διάφανο χωρίς να πάρει χρώμα.
- Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τις προσθέτουμε στο κρεμμύδι, αφήνουμε να πάρουν βράση και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20΄.
- Με τη ράβδο του μπλέντερ αλέθουμε την σάλτσα.
- Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό στη σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε.
- Βράζουμε αλατισμένο νερό, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα βράζουμε και τα στραγγίζουμε.
- Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
- Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα ντομάτας και μία χούφτα τυρί τριμμένο.
- Λαδώνουμε ένα πυρέξ, απλώνουμε το 1/2 γιαούρτι.
- Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά, λίγη σάλτσα, τυρί τριμμένο και φέτες μοτσαρέλα.
- Συνεχίζουμε σε στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Στην τελευταία στρώση πασπαλίζουμε βασιλικό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 20΄ λεπτά, να λιώσει το τυρί.
Σχόλια