Υλικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα και το κόκαλο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά καρέ ή τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί n ζωμό κότας ή ζεστό νερό
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- 2 φλ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 γραμ. χυλοπίτες μακριές (ή ταλιατέλες ή παπαρδέλες)
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε το κοτόπουλο με χυλοπίτες κοκκινιστές, ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα (φαρδιά και ρηχή).
- Σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε τα μπουτάκια γύρω γύρω μέχρι η πέτσα τους να γίνει τραγανή, περίπου 8΄-10΄.
- Αφού τα ροδίσουμε καλά, τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα σκεπάζουμε.
- Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε στο υπάρχον λίπος, το κρεμμύδι και το καρότο.
- Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο, μετά από περίπου 5΄-6΄, τότε προσθέτουμε ξανά τα μπουτάκια και τα βότανα (δαφνόφυλλο και θυμάρι).
- Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί εντελώς, για περίπου 5΄-6΄.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ρίχνουμε το ζωμό κότας ή ζεστό νερό ώστε να μισοσκεπαστούν τα μπουτάκια.
- Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 15΄ ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
- Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό.
- Με λαβίδα αφαιρούμε τα μπουτάκια μόλις βράσουν.
- Συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα, χωρίς το καπάκι πλέον.
- Ξεκοκαλίζουμε τα μπουτάκια, αφαιρώντας πέτσα και κόκαλα.
- Με τα χέρια διαλύουμε το ψαχνό σε μικρές μπουκίτσες και το ρίχνουμε στη σάλτσα.
- Σε αυτή τη φάση η σάλτσα μας πρέπει να είναι πυκνή, γεμάτη αρώματα και τέλεια στη γεύση!
- Βράζουμε τα ζυμαρικά και αφού τα στραγγίσουμε τα ισομοιράζουμε σε πιάτα.
- Τα περιχύνουμε με την υπέροχη πυκνή σάλτσα κοτόπουλου.
Σχόλια