Υλικά
- 2 φλ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
- 1 μικρό (περίπου 1 κιλό) χταπόδι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 φλ. κόκκινο ξίδι
- 4-5 κόκκοι πιπέρι
- 2 καρδιές μαρουλιού
- 1 ξερό κρεμμύδι μικρό κομμένο σε δαχτυλίδια
- 4 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φέτες
- λίγη ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
- 2-3 ραπανάκια για γαρνίρισμα
- λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε να φτιάξουμε το χταπόδι σαλάτα με μαυρομάτικα, σιγοβράζοντας πρώτα σε μια μικρή κατσαρόλα το χταπόδι με το λάδι, το πιπέρι, το κρασί και το ξίδι μέχρι να μαλακώσει καλά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μπουκιές.
- Βάζουμε σε μια πιατέλα το μαρούλι χοντροκομμένο.
- Ρίχνουμε από πάνω τα φασόλια, τα δαχτυλίδια του κρεμμυδιού, τα ραπανάκια κομμένα σε φέτες, τα αγγουράκια και τις μπουκιές του χταποδιού.
- Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με το μαϊντανό και την περιχύνουμε με το ζουμάκι μέσα στο οποίο έβρασε το χταπόδι.
Σχόλια