Χταπόδι σαλάτα με μαυρομάτικα


Υλικά 
  • 2 φλ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
  • 1 μικρό (περίπου 1 κιλό) χταπόδι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. κόκκινο ξίδι
  • 4-5 κόκκοι πιπέρι
  • 2 καρδιές μαρουλιού
  • 1 ξερό κρεμμύδι μικρό κομμένο σε δαχτυλίδια
  • 4 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φέτες
  • λίγη ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 2-3 ραπανάκια για γαρνίρισμα
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
  • Ξεκινάμε να φτιάξουμε το χταπόδι σαλάτα με μαυρομάτικα, σιγοβράζοντας πρώτα σε μια μικρή κατσαρόλα το χταπόδι με το λάδι, το πιπέρι, το κρασί και το ξίδι μέχρι να μαλακώσει καλά. 
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μπουκιές.
  • Βάζουμε σε μια πιατέλα το μαρούλι χοντροκομμένο.
  • Ρίχνουμε από πάνω τα φασόλια, τα δαχτυλίδια του κρεμμυδιού, τα ραπανάκια κομμένα σε φέτες, τα αγγουράκια και τις μπουκιές του χταποδιού.
  • Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με το μαϊντανό και την περιχύνουμε με το ζουμάκι μέσα στο οποίο έβρασε το χταπόδι.



Σχόλια