Υλικά:
- 6 αυγά
- 1 κούπα γλυκού αµύγδαλα ασπρισµένα, χοντροκοπανισµένα
- 1 κούπα τσαγιού βούτυρο λιωµένο
- 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
- 1 ½ κούπα τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
- ¾ κούπα τσαγιού σιµιγδάλι ψιλό
- 2 κουταλιές γλυκού µπέικιν πάουντερ
- ξύσµα από ένα λεµόνι
Υλικά για το σιρόπι
- 3 κούπες ζάχαρη
- 3 κούπες νερό
Εκτέλεση
- Χωρίζετε τους κρόκους απ’ τα ασπράδια και χτυπάτε πολύ καλά τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
- Προθέτετε σταδιακά και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας το μείγμα καλά.
- Τέλος ρίχνετε τα ασπράδια των αυγών αφού τα χτυπήσετε.
- Ρίχνετε το μείγμα σε αντικολλητικό ή βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνετε για 45 λεπτά στους 180° C.
- Μόλις βγάλετε την αμυγδαλόπιτα από το φούρνο την περιχύνετε με το σιρόπι, που θα φτιάξετε βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να δέσουν.
Σχόλια