Αμυγδαλόπιτα


Υλικά: 
  • 6 ‏αυγά
  • 1 κούπα γλυκού ‏αµύγδαλα ασπρισµένα, χοντροκοπανισµένα
  • 1 κούπα ‏τσαγιού βούτυρο λιωµένο
  • 1 κούπα τσαγιού ‏ζάχαρη
  • 1 ½ κούπα τσαγιού ‏αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
  • ¾ κούπα τσαγιού ‏σιµιγδάλι ψιλό
  • 2 κουταλιές γλυκού ‏µπέικιν πάουντερ
  • ‏ξύσµα από ένα λεµόνι
Υλικά για το σιρόπι
  • 3 κούπες ‏ζάχαρη
  • 3 κούπες ‏νερό
Εκτέλεση
  • Χωρίζετε τους κρόκους απ’ τα ασπράδια και χτυπάτε πολύ καλά τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
  • Προθέτετε σταδιακά και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας το μείγμα καλά. 
  • Τέλος ρίχνετε τα ασπράδια των αυγών αφού τα χτυπήσετε.
  • Ρίχνετε το μείγμα σε αντικολλητικό ή βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνετε για 45 λεπτά στους 180° C.
  • Μόλις βγάλετε την αμυγδαλόπιτα από το φούρνο την περιχύνετε με το σιρόπι, που θα φτιάξετε βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να δέσουν.



Σχόλια